Ovocná polévka z podmáslí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 120 g Rybíz červený
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kiwi
  • 1 ks Karambola
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 192 mg
  • Vláknina 5015 mg
  • Vitamín A 5015 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 28.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Za pomalého míchání směs vychladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

  • 2

    Oloupané kiwi nakrájíme na kolečka, omytou karambolu nakrájíme na hvězdice, omytý rybíz otrháme ze stopek.

  • 3

    Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme připraveným ovocem.

Komentáře k receptu