Lovecká polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 1000 g Jelení maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 249.3 mg
  • Draslík 939.8 mg
  • Vláknina 1855.3 mg
  • Vitamín A 1855.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny.

  • 3

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky.

  • 4

    Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem.

Komentáře k receptu