Tuňákový karbanátek s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 200 g Brambory
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 8 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 3695 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 155.8 mg
  • Draslík 1003.7 mg
  • Vláknina 5361.8 mg
  • Vitamín A 5361.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařte doměkka, slijte, dejte do misky a lehce rozmačkejte.

  • 2

    Přidejte chleba, vejce, ančovičky, citronovou kůru, česnek, tuňáka, sůl, pepř a petžel, důkladně promíchejte.

  • 3

    Ze směsi tvořte kuličky, lehce je splácněte a obalte v opražené strouhance.

  • 4

    Karbanátky rozložte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě 20 minut dozlatova.

  • 5

    Podávejte se salátem a plátky citronu.

Komentáře k receptu