Tuňákový karbanátek s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 20 g
- Sodík 3695 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 155.8 mg
- Draslík 1003.7 mg
- Vláknina 5361.8 mg
- Vitamín A 5361.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařte doměkka, slijte, dejte do misky a lehce rozmačkejte.
-
2
Přidejte chleba, vejce, ančovičky, citronovou kůru, česnek, tuňáka, sůl, pepř a petžel, důkladně promíchejte.
-
3
Ze směsi tvořte kuličky, lehce je splácněte a obalte v opražené strouhance.
-
4
Karbanátky rozložte na pekáč vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě 20 minut dozlatova.
-
5
Podávejte se salátem a plátky citronu.