Kapr zapečený ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 299.7 mg
  • Draslík 895.2 mg
  • Vláknina 132.6 mg
  • Vitamín A 132.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem.

  • 2

    Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně grilujeme asi 5 minut.

  • 3

    V horké vodní lázni vyšleháme vejce se solí, pepřem, citronovou kůrou a vínem do krému - omáčku nesmíme vařit.

  • 4

    Porce kapra vložíme do zapékací mísy, potřeme je vinnou omáčkou a zapečeme na grilu.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu