Roštěnky v pikantní smetanové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2647 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 543.7 mg
  • Vláknina 4576.3 mg
  • Vitamín A 4576.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 2

    Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.

  • 3

    Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu