Salát z červené řepy a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Červená řepa
  • 400 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 496.7 mg
  • Vláknina 7251.2 mg
  • Vitamín A 7251.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme vařenou červenou řepu na tenké plátky a smícháme s loupanými krájenými rajčaty a najemno nakrájenou cibulí. Pokud máme rajčata čerstvá, sloupeneme je ve vroucí vodě.

  • 2

    Vše dochutíme dresinkem a solí a necháme zaležet v chladu. Teprve potom podáváme.

Komentáře k receptu