Vejce s rýží po portugalsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Kečup
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 499.7 mg
  • Draslík 248 mg
  • Vláknina 4550 mg
  • Vitamín A 4550 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme spařenou rýži a mícháme, až oschne. Potom přidáme mletou papriku, přilijeme vroucí osolenou vodu a rýži dusíme doměkka.

  • 2

    Vejce uvaříme nahniličko a oloupeme.

  • 3

    Na talíře upravíme dušenou rýži, položíme na ni vejce a přelijeme ohřátým kečupem, zředěným trochou vody a ochuceným solí, citronovou šťávou a cukrem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu