Rýžový vanilkový pudink

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže loupaná
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 25.5 mg
  • Vláknina 1825 mg
  • Vitamín A 1825 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 1/2l mléka, rýže, másla a soli uvaříme kaši.

  • 2

    Ze zbylého mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.

  • 3

    Ještě za tepla obojí promícháme, nalijeme do misek a necháme vychladnout.

  • 4

    Před podáváním můžeme pudink ozdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

Komentáře k receptu