Lín na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Lín
  • 100 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 69.8 mg
  • Vláknina 1304.5 mg
  • Vitamín A 1304.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané líny potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme paprikou, kmínem a hladkou moukou.

  • 2

    Ryby zvolna pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji přibližně 10 minut. Upečené ryby vyjmeme a upravíme na mísu.

  • 3

    Výpek zalijeme 100 ml vody, krátce povaříme a přidáme kousek másla. Připravenou šťávou přelijeme líny a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu