Lín pečený na másle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 800 g Lín
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 44.4 mg
  • Vláknina 2449.8 mg
  • Vitamín A 2449.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané líny na hřbetě nařízneme, maso osolíme, do zářezů vložíme plátky omytého citronu.

  • 2

    Ryby urovnáme do pekáče, přidáme máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení líny mírně podlijeme horkou vodou a často poléváme výpekem. Pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Upečené líny vyjmeme na mísu, šťávu zaprášíme moukou. Zředíme trochou vody, chvíli povaříme a přes síto nalijeme na ryby.

  • 4

    Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

  • 5

    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Komentáře k receptu