Srnčí řízky s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 60 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Srnčí kýta
  • 200 g Zelí hlávkové červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 781.5 mg
  • Vláknina 9955 mg
  • Vitamín A 9955 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté srnčí kýty odkrojíme přes vlákno dva řízky, odblaníme je a lehce naklepeme.

  • 2

    Maso opečeme na rozškvařené slanině, přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a syrovým červeným zelím nakrájeným na nudličky, osoleným, okmínovaným. Zalí můžeme spařit horkým nálevem.

Komentáře k receptu