Houbové opečenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 350 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 1.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 537.4 mg
  • Vláknina 10902.8 mg
  • Vitamín A 10902.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku nebo housku zalijeme teplým mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na drobno, cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobno, česnek prolisujeme. Pórek očistíme a pokrájíme na plátky. Šalvějové lístky jemně nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm cibuli, přidáme pórek, česnek, houby a minutu dusíme. Poté směs přendáme do mísy a necháme vychladnout. Housku nebo strouhanku vymačkáme, přidáme ji ke směsi, vmícháme vejce, pohankovou a hladkou mouku, šalvěj, sůl, pepř. Vše dobře promícháme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a vždy 2 lžíce směsi smažíme po obou stranách cca 5 minut. Hotové opečenky dáme na mísu a ihned podáváme s mátovou omáčkou.

Komentáře k receptu