Penne s krevetami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 109.1 mg
  • Draslík 79.3 mg
  • Vláknina 1068.3 mg
  • Vitamín A 1068.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu, nesmí být převařené.

  • 2

    Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, cuketu omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme vyloupané krevety bez střívka a dusíme je asi 3–5 minut, dokud nezrůžoví. Pak je z pánve vyjmeme a necháme v teple.

  • 4

    Do výpeku v pánvi přidáme česnek a papriku, dusíme 3 minuty, pak přidáme cuketu a většinu bazalky a dusíme ještě 3 minuty. Krevety vrátíme do pánve a vše prohřejeme. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Okapané těstoviny dáme do mísy, lehce vmícháme krevetovou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu