Studená ovocná polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Višně
  • 150 g Třešně
  • 150 g Rybíz červený
  • 150 g Maliny
  • 150 g Ostružiny
  • 750 ml Voda pitná
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Pudinkový prášek - jahodový
  • 0.125 ks Skořice celá
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 422 mg
  • Vláknina 18119.5 mg
  • Vitamín A 18119.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 685.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu.

  • 2

    Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut.

  • 3

    Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 4

    Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem.

Komentáře k receptu