Bramborový salát s endivií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 0.5 ks Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 1881.5 mg
  • Vláknina 25763.5 mg
  • Vitamín A 25763.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, uvaříme a necháme mírně vychladnout. Endivii rozpůlíme, vyjmeme košťál, listy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Cibuli nasekáme na jemno, vývar nalijeme do hrnce, přidáme ocet, cibuli, sůl, pepř, cukr a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, vmícháme olej, jednu bramboru rozmačkáme a přidáme do teplé zálivky.

  • 3

    Zbývající brambory nakrájíme na malé kostičky. Proužky endivie vložíme do mísy, přidáme brambory, přelijeme dresinkem a opatrně promícháme, vše posypeme řeřichou.

  • 4

    Na pánvi lehce osmahneme plátky slaniny a rozložíme je na salát. Smetanu podáváme zvlášť v misce.

Komentáře k receptu