Fazolky s vepřovými panenkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Vepřová panenka
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Saturejka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 398.2 mg
  • Draslík 1195.9 mg
  • Vláknina 9453.4 mg
  • Vitamín A 9453.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky povaříme ve vývaru 15 minut, necháme okapat. Do každého plátku slaniny zabalíme asi 10 ks fazolek, vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut do křupava.

  • 2

    Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, opečeme na oleji po každé straně cca 4 minuty, maso osolíme, opepříme a spolu s fazolkami udržujeme v teple.

  • 3

    Oloupanou šalotku na jemno nasekáme, svaříme s 1/3 lístků satruejky, vínem, octem a 4 lžícemi vývaru. Propasírujeme sítem, rozmícháme se žloutkem a ve vodní lázni utřeme do krému. Postupně zašleháme rozpuštěné máslo, přidáme zbylou saturejku a opepříme.

  • 4

    Fazolky, plátky masa a krém upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu