Tykvové rizoto

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tykev
  • 350 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1771 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 21.5 mg
  • Draslík 724.9 mg
  • Vláknina 12489.8 mg
  • Vitamín A 12489.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme najemno nakrájenou dužinu tykve a propláchnutou rýži. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vývaru a promícháme. Rizoto dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme zbylý vývar.

  • 2

    Do hotového pokrmu přidáme máslo a nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu