Fazolky se šalvějovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Bramborové noky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.48 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 570 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 574.3 mg
  • Vláknina 11567.9 mg
  • Vitamín A 11567.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.

  • 3

    Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

  • 4

    Pokrm podáváme v pánvi.

Komentáře k receptu