Rajčata a brambory zapékané se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 665.1 mg
- Vláknina 9066.3 mg
- Vitamín A 9066.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka.
-
2
Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji.
-
3
Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví.