Kapr s kysaným zelím a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šalotka
  • 600 g Zelí kysané
  • 600 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 1184.5 mg
  • Vláknina 10811.3 mg
  • Vitamín A 10811.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle v kastrolu. Přidáme kysané zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut. Nakonec k zelí přimícháme dílky oloupaných pomerančů.

  • 2

    Omyté porce kapra rozložíme na zelí a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut.

  • 3

    Porce kapra a zelí s pomeranči upravíme na talíře.

Komentáře k receptu