Lilky s kukuřičnou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 100 g Kukuřičná krupice T 600
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 948.3 mg
  • Vláknina 23841.8 mg
  • Vitamín A 23841.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky a rajčata omyjeme, lilky nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky.

  • 2

    Na 2 lžících oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vsypeme krupici. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme lilky po obou stranách. Vyjmeme je, upravíme na mísu a udržujeme teplé. Do výpeku vložíme rajčata, prohřejeme a rozdělíme na lilky. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s kukuřičnou kaší.

Komentáře k receptu