Paprikový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 3 ks Brambory
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 610.2 mg
  • Vláknina 7573.5 mg
  • Vitamín A 7573.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2532.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na drobno pokrájené maso, osolíme a dusíme.

  • 2

    Poté přidáme omyté, vyčištěné a na proužky rozkrájené papriky, na malé kostky krájené brambory, podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata, podusíme a přilijeme smetanu s moukou. Krátce povaříme a podáváme s bílým chlebem nebo topinkami z bílého chleba.

Komentáře k receptu