Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 100 g Losos uzený
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Nudle široké
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 601.5 mg
  • Vláknina 5966.8 mg
  • Vitamín A 5966.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny.

  • 3

    Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.

Komentáře k receptu