Vepřová panenka v listovém těstě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 40 g Celer bulvový
  • 40 g Cibule
  • 120 g Listové těsto
  • 40 g Mrkev kořen
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olej stolní
  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 939.8 mg
  • Vláknina 3475 mg
  • Vitamín A 3475 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou panenku nakrájíme na 4 stejné kusy, protkneme hranolky slaniny, osolíme a opepříme. Maso opečeme na oleji po všech stranách.

  • 2

    Do výpeku z masa přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a jemně nakrájenou cibuli. Přidáme zbylý pepř a chvíli restujeme. Přilijeme víno a vše povaříme na hustší směs.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plát a rozkrájíme na 4 proužky. Těsto pokryjeme připravenou směsí, přidáme maso, balíme tak, aby konec panenky přesahoval okraj těsta.

  • 4

    Na vymazaný pekáč urovnáme zabalené panenky spojem dolů, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 5

    Podáváme šikmo rozkrojené na dušené zelenině.

Komentáře k receptu