Indonéská polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 80 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 2046 mg
  • Vitamín A 2046 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vývaru uvaříme do měkka rýži a přidáme na kousky pokrájené vařené maso. Přilijeme bílky a necháme je uvařit.

  • 2

    Na oleji v pánvi zpěníme karí koření, přidáme oloupanou, na kolečka rozkrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova.

  • 3

    Uvařené bílky vyjmeme, rozdělíme do talířů, zalijeme vývarem s rýží a masem, přidáme cibuli s karí kořením. Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.

  • 4

    Podáváme s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře k receptu