Kapustová sekaná pečeně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.07 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 791.7 mg
  • Vláknina 5359.7 mg
  • Vitamín A 5359.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme kapustu do poloměkka a necháme okapat.

  • 2

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou vody, povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně.

  • 3

    K namletému masu přidáme nasekanou kapustu, česnek utřený se solí, bílou omáčku, vejce ušlehaná do pěny a řádně promícháme.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a zapečeme v troubě půl hodiny.

Komentáře k receptu