Králík na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Králičí maso
  • 80 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 621.9 mg
  • Vláknina 1074 mg
  • Vitamín A 1074 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme.

  • 3

    Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy.

  • 4

    Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami.

Komentáře k receptu