Brambory s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 229.6 mg
  • Draslík 927.6 mg
  • Vláknina 10351 mg
  • Vitamín A 10351 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na másle a jakmile zrůžoví, přidáme nasekanou petrželovou nať. Přilijeme smetanu smíchanou se žloutky, osolíme a na mírném ohni chvilku povaříme.

  • 2

    Brambory očistíme, uvaříme ve slupce. Poté je nakrájíme na silnější kolečka, vložíme do omáčky a prohřejeme.

Komentáře k receptu