Pstruh s chřestem a žampiony
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 200 g Chřest bílý
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 325.9 mg
- Draslík 1844.9 mg
- Vláknina 8738.3 mg
- Vitamín A 8738.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté pstruhy nafiletujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Filety opečeme na rozpáleném másle a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a povaříme 20 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a šalvěj. Po prochladnutí promícháme se žloutky.
-
3
Na opečená filátka nasypeme žampiony nakrájené na plátky, obložíme je chřestem a přelijeme omáčkou. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.