Zadělávaný hrášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 0.35 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 5.2 mg
  • Draslík 563.9 mg
  • Vláknina 12931.5 mg
  • Vitamín A 12931.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Do omáčky potom přidáme hrášek i s vývarem, sůl a nasekanou pažitku. Vše ještě chvíli podusíme.

Komentáře k receptu