Guláb - džámun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 400 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Kardamom
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Růžová voda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 28.6 mg
  • Vláknina 147.3 mg
  • Vitamín A 147.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 95.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku, sušené mléko a kypřicí prášek. Vlijeme plnotučné mléko a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé válečky a smažíme je na másle dozlatova.

  • 3

    Z cukru a růžové vody svaříme ve vodě sirup a vmícháme kardamom. Vložíme osmažené válečky a necháme ještě několik minut na mírném ohni. Válečky vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Můžeme podávat teplé nebo vychladlé.

Komentáře k receptu