Vejce zastřené (vařené)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 4 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 169.2 mg
- Draslík 53.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutá vejce naklepeme, rozevřeme skořápku a obsah vejce vpustíme do mírně osolené a okyselené vody. Dbáme, aby se neprotrhl žloutek. Vejce částečně uvaříme - bílek má být ztuhlý a žloutek polotekutý.
-
2
Nakonec vejce vyjmeme a upravíme - přeléváme je jemnými, teplými omáčkami.
-
3
Ihned podáváme.