Chlebíčky z Franche-Comté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 205 mg
  • Vláknina 1592.1 mg
  • Vitamín A 1592.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na malé kousky, podusíme je na másle, osolíme a opepříme. Zalijeme je smetanou a přidáme špetku muškátového květu.

  • 2

    Lehce vyhloubíme střed krajíců chleba, naplníme houbami a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v horké troubě.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu