Staročeská houbová žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Houby čerstvé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 balení Veka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 613.3 mg
  • Vláknina 7976.2 mg
  • Vitamín A 7976.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dorůžova. Pidáme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.

  • 2

    Do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme plátky veky namočené v mléce s rozšlehanými vejci a prokládáme je podušenými houbami. Vrchní vrstvu tvoří veka a povrch posypeme špetkou muškátu a nasekanou petrželkou. V horké troubě zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu