Makarony s ledvinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Špagety, Makarony vařené
  • 200 g Telecí ledviny
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 390 mg
  • Draslík 641.2 mg
  • Vláknina 8270 mg
  • Vitamín A 8270 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné ledvinky namočíme asi na 1 hodinu do mléka. Potom je propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a zprudka nasucho opečeme. Podlijeme vývarem z cibule a kmínu a dusíme.

  • 2

    Poloměkké ledvinky zahustíme nasucho opraženou moukou, osolíme, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme.

  • 3

    Do ledvinek zamícháme uvařené makarony, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu