Myslivecký řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Slanina vepřová
  • 20 g Šunka dušená
  • 200 g Hovězí kýta
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko acidofilní
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 2939.2 mg
  • Vláknina 52400 mg
  • Vitamín A 52400 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Řízky opečeme na roztavené slanině, přidáme celý pepř, jalovec a na nudličky nakrájené žempiony. Podlijeme vodou a dusíme.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme celé koření a přidáme na nudličky nakrájenou šunku.

  • 4

    Nakonec pokrm ochutíme vínem a zjemníme kyselým mlékem.

Komentáře k receptu