Fazolové lusky na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 168.5 mg
- Vláknina 5827.5 mg
- Vitamín A 5827.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 100.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme.
-
2
Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem z lusků, přilijeme smetanu, rozšleháme a povaříme.
-
3
Hotovou omáčku přecedíme na lusky, dochutíme převařeným octem, solí a ještě povaříme.
-
4
Nakonec přidáme omytý, jemně nakrájený kopr.