Knedlíky ze syrových a vařených brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 56 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 113.7 mg
- Draslík 490.8 mg
- Vláknina 7875 mg
- Vitamín A 7875 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory nastrouháme najemno, syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.
-
2
Rychle vše smícháme, aby nám směs nezhnědla.
-
3
Osolíme a přidáme mouku. Tvoříme knedlíky o velikosti jablka a obalíme je v hrubé mouce.
-
4
Vaříme ve slané vodě 15-20 minut dle velikosti knedlíků, var nesmí být příliš prudký, aby se nám knedlíky nerozvařily.
-
5
Hotové knedlíky roztrhneme dvěma vidličkami a omastíme.