Bramborové knedlíky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Brambory vařené
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 62.6 mg
  • Draslík 429.5 mg
  • Vláknina 7400 mg
  • Vitamín A 7400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici a vejce.

  • 2

    Promícháme a dle potřeby přidáme mléko. Vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 4 kusy a z každého vypracujeme podlouhlé knedlíky.

  • 3

    Dáme je vařit do vroucí vody na 18 minut.

  • 4

    Po vyjmutí je ihned krájíme na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.

Komentáře k receptu