Bramborové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 2 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 62.6 mg
- Draslík 429.5 mg
- Vláknina 7400 mg
- Vitamín A 7400 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici a vejce.
-
2
Promícháme a dle potřeby přidáme mléko. Vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 4 kusy a z každého vypracujeme podlouhlé knedlíky.
-
3
Dáme je vařit do vroucí vody na 18 minut.
-
4
Po vyjmutí je ihned krájíme na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.