Telecí ledvina v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 940 mg
- Draslík 997.1 mg
- Vláknina 4914.8 mg
- Vitamín A 4914.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ledvinky zbavíme tuku, odblaníme je a nakrájíme na 1cm silné plátky.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaná rajčata rozpůlíme, odstraníme dužinu s jadérky a nakrájíme na kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky nebo nastrouháme.
-
3
Cibuli, prolisovaný česnek a kořenovou zeleninu osmahneme na másle, přidáme rajčata a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a povaříme na mírném ohni asi 20 minut.
-
4
Plátky ledvinek opečeme na másle po obou stranách, osolíme, opepříme a vložíme do omáčky.