Lín se smetanou a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 33 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 717.9 mg
- Vláknina 325.8 mg
- Vitamín A 325.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 123.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou rybu potřeme vně i zevnitř solí, pepřem a citronovou šťávou. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Upečenou rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Ve vypečené šťávě osmahneme dosklovita šalotku, zalijeme smetanou, přidáme nasekané kapary, petrželku a citronovou šťávu. Vše povaříme.
-
3
Hotovou omáčku nalijeme na porce lína.