Úhoř na kopru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Úhoř říční
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 263.8 mg
  • Draslík 678.3 mg
  • Vláknina 27164.2 mg
  • Vitamín A 27164.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úhoře vykucháme, stáhneme z kůže a nakrájíme na 8cm velké špalíky. Vložíme je do vroucí vody, do které jsme přidali trochu vína, ocet, kopr, bobkový list a pepř. Necháme táhnout asi 15 minut.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem (1/2 l) a necháme přejít varem. Potom přidáme nasekaný kopr, zahustíme smetanou a žloutkem a vložíme špalíky úhoře. Necháme ještě táhnout.

  • 3

    Nakonec omáčku posypeme koprem.

Komentáře k receptu