Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 10 g Paprika sladká
  • 5 g Majoránka
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 2 g Kmín drcený
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 411.3 mg
  • Vláknina 6385 mg
  • Vitamín A 6385 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.

  • 2

    Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.

  • 3

    V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.

  • 4

    Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.

Komentáře k receptu