Srbská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 492.5 mg
- Draslík 643.1 mg
- Vláknina 4139.8 mg
- Vitamín A 4139.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
2
Vejce rozšleháme, osolíme a vlijeme na vymaštěnou pánev, vidličkou vejce srazíme a sklepneme k okraji pánve. Do středu omelety vložíme udušenou zeleninu, omeletu svineme a vyklopíme na ohřátý talíř.
-
3
Ihned podáváme.