Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 hrst Švestky sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 36 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 487.1 mg
- Vláknina 9405.8 mg
- Vitamín A 9405.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na něm cca 10min na kostky nakrájené maso. Přidáme ocet a ještě krátce smažíme, dokud se tekutina neodpaří.
-
2
Maso vyjmeme, do hrnce vlijeme zbytek oleje, přidáme na kolečka nakrájený pórek, cibuli nakrájenou na kostičky a papriku na nudličky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme cca 10min do změknutí.
-
3
Poté vrátíme do hrnce maso i se šťávou kterou pustilo, a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a na mírném ohni pod pokličkou dusíme cca 60min.
-
4
Nakonec přidáme rozpůlené švestky a dusíme dalších cca 30min.
-
5
Dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.