Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 487.1 mg
  • Vláknina 9405.8 mg
  • Vitamín A 9405.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na něm cca 10min na kostky nakrájené maso. Přidáme ocet a ještě krátce smažíme, dokud se tekutina neodpaří.

  • 2

    Maso vyjmeme, do hrnce vlijeme zbytek oleje, přidáme na kolečka nakrájený pórek, cibuli nakrájenou na kostičky a papriku na nudličky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme cca 10min do změknutí.

  • 3

    Poté vrátíme do hrnce maso i se šťávou kterou pustilo, a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a na mírném ohni pod pokličkou dusíme cca 60min.

  • 4

    Nakonec přidáme rozpůlené švestky a dusíme dalších cca 30min.

  • 5

    Dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu