Tempura

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kuřecí prsa
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 27.5 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 273.6 mg
  • Draslík 283.4 mg
  • Vláknina 8592.5 mg
  • Vitamín A 8592.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do remosky nalijeme 1 cm vrstvu oleje, přiklopíme a zapneme.

  • 2

    Prošleháme vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vzniklo řídké těsto. Namáčíme do něj krevety, zeleninu nakrájenou tyčinky a maso nakrájené na proužky, ihned vkládáme do oleje.

  • 3

    Smažíme dozlatova, necháme okapat na ubrousku.

  • 4

    Podáváme s citrónem a sojovou omáčkou k namáčení tempury.

Komentáře k receptu