Bezlepkové briošky s rozinkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka bezlepková
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rozinky
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks žloutek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 108.5 mg
  • Draslík 36.4 mg
  • Vláknina 403.5 mg
  • Vitamín A 403.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Z mouky a studeného másla připravíme drobenku.

  • 2

    2) Přidáme cukr a droždí a postupně zapracujeme všechna vejce.

  • 3

    3) Až je těsto hladké, přidáme i rozinky.

  • 4

    4) Rozdělíme ho do osmi formiček na muffiny. Necháme hodinu kynout.

  • 5

    5) Pečeme 20 minut na 190 °C dozlatova.

Komentáře k receptu