Zeleninová polévka s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tuřín
  • 120 g Cibule
  • 100 g Pórek
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 250 g Brambory
  • 150 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Petržel - nať
  • 250 g Passata (drcená rajčata)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Fenykl čerstvý
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1658 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 3.2 mg
  • Draslík 933 mg
  • Vláknina 20215.8 mg
  • Vitamín A 20215.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na plátky, mrkev na kolečka, brambory očistíme a spolu s hlízou fenyklu a tuřínem pokrájíme na kostičky, petrželku, tymián a bobkový list svážeme nití.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme všechnu zeleninu a dusíme zvolna asi 5 minut. Zalijeme vývarem, přiložíme svázané bylinky, přidáme passatu, osolíme, opepříme a vaříme zvolna asi 40 minut.

  • 3

    Před podáváním vyjmeme bylinky a jednotlivé porce ozdobíme posekaným chmýřím z fenyklu.

Komentáře k receptu