Švédská vepřová pečeně na švestkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 944 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 51 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 275.8 mg
- Draslík 1740.7 mg
- Vláknina 15811.2 mg
- Vitamín A 15811.2 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0.4 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky.
-
2
Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek.
-
3
Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme.