Artyčoky dušené s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky
  • 80 g Cibule
  • 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Pažitka
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 621.4 mg
  • Vláknina 14217.5 mg
  • Vitamín A 14217.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé artyčoky dobře očistíme, odřízneme dřevnaté části a spodní tvrdé listy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme artyčoky, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, sůl, pepř a zvolna dusíme do měkka.

  • 2

    Artyčoky s rajčatovou směsí rozdělíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu